ОБЩИ ПОНЯТИЯ


Това са общите понятия за един уеб сайт,които ще Ви насочат към правилния избор на сайта,който ще се създаде за Вас.

 

Динамичен сайт

 

Динамичния сайт съдържа множество страници и се нуждае от подновяване на информацията в него всеки ден,седмица или месец.Цената за поддръжката на такъв сайт ще бъде определяна от работата,положена върху сайта Ви.

 

Статичен сайт

 

Статичния сайт е със съдържание от няколко страници и има рекламен характер.Той не се нуждае от постоянна поддръжка и обновяване на информацията в него.Цената е почасова - 10лв.

 

Хостинг

 

Хостингът е Вашето запазено място в интернет.Той може да бъде безплатен и платен,като безплатния хостинг може да помести значително по-малко информация и е по-подходящ за статичните сайтове.Платения хостинг позволява качване на много информация за Вашия бизнес и по-успешното му развитие .Това е по-предпочитания вариант за динамичен сайт.

 

Поддръжка

 

Поддръжката представлява обновяване на информацията съдържаща се в сайта при промяна на цени,продукти,внасяне на нови продукти и

необходимостта от тяхното представяне,смяна на адрес,телефон и всякакви други промени налагащи се като информация за бизне са Ви. Обикновено промените могат да се осъществят бързо - за час или повече време ,което зависи от количеството и качеството на нанасяните корекции.Това ще се уточнява по време на работа.От страна на администратора на сайта се гарантира бързина и коректност при изпълнението на наложените задачи.Цените за това са - почасово 10лв при статичен сайт и в случай на динамичен сайт можете да направите абонамент за година.

 

Домейн

 

Домейнът е уникалното име,с което регистрирате вашата уеб страница в интернет и обикновено е .сom , .bg, ,.biz, . eu или някакъв друг тип домейн.Казано по друг
начин това вашия URL адрес в интернет- WWW.вашето име.com, който се изписва в брзаузъра,за да се покаже вашия сайт.Той е задължително платен и вие сте негов собственик,което Ви гарантира сигурността,че никой друг няма да се възползва от сайта Ви,като да поставя реклами,снимки или каквато и да е друга информация,която да навреди на вашия имидж.Това може да бъде името на вашата фирма или някакъв друг израз,който да представя вашата дейност, продукти и дори просто дума,която се запомня лесно и бързо.